A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад Великобудський ліцей Острицької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області

Дата: від до Скинути

Тиждень трудового навчання та технологій

Відповідно до плану роботи ОЗ Великобудський ліцей на 2022-2023 навчальний рік та з метою актуалізації питання виховання працьовитої особистості, підняття престижності праці як результату трудової діяльності людини, підготовленої до життя і активної трудової діяльності в умовах сучасного високотехнологічного, інформаційного суспільства в період з 12 по 16 грудня у школі проходив тиждень трудового навчання та технологій під девізом: «Тільки в праці життя і краса людини». Протягом усього тижня була представлена виставка учнівських робіт, виготовлених на уроках трудового навчання та у позакласний час. Під час проведення Тижня з’явилася можливість приділити більше уваги та задовольнити різні інтереси кожного зацікавленого учня, переконати його в тому, що він творець. Діти мали змогу продемонструвати свої уміння та навички.  

19:25 19.12.2022

“16 днів проти насильства”

Звіт про проведення акції “16 днів проти насильства” З метою попередження проявів жорстокості та насилля кожного року в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Актуальність проблеми полягає у тому, що одним із показників духовного розвитку та соціальної зрілості суспільства є ставлення до дітей. Ця акція підтримується міжнародною спільнотою з 1991 року. Вона охоплює наступні важливі дати: 25 листопада ‒ Міжнародний день боротьби із насильством щодо жінок, 1 грудня ‒ Всесвітній день боротьби зі СНІДом, 2 грудня ‒ Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня ‒ Міжнародний день людей з обмеженими можливостями, 5 грудня ‒ Міжнародний день волонтера, 6 грудня ‒ вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі, 9 грудня ‒ Міжнародний день боротьби з корупцією, 10 грудня ‒ Міжнародний день прав людини. Упродовж усього періоду Акції в ОЗ Великобудському ліцеї відбулося чимало заходів, спрямованих на запобігання та протидію насильству. Зважаючи на вікові особливості, заходи були поділені на вікові категорії. У початкових класах було проведено: виховні години присвячені даній темі, бесіда на тему «Права та обов’язки дітей», усний журнал «Конвенція ООН про права дитини», арт-терапевтичні вправи «Наші долоньки не для биття» та «Усі ми різні, але рівні». У середніх класах було проведено: перегляд відеоролику «Розкажи дорослому, якому довіряєш», виховна година «Віл/СНІД – чума ХХІ століття», анкетування з метою діагностики обізнаності учнів про насильство, конкурс малюнків «Світ без насильства очима дітей». У старших класах проводилося анкетування «Моя обізнаність про ВІЛ/СНІД», виготовлялися інформаційні буклети на тему: «Насильство та протидія йому», перегляд онлайн уроку «Знаю права змінюю світ». Також були проведення загальні заходи для усіх учасників освітнього процесу: трансляція відеоролика «Різні, але рівні: бережи різноманіття», перегляд освітнього серіалу «Про кібербулінг для підлітків», перегляд відеоролику «Почни говорити». У 9 класі був проведений " Брей-рінг- ПРАВА ЛЮДИНИ" Діти - майбутнє нашої країни. Якщо вони живуть здоровим життям зараз, то майбутнє України буде багатообіцяючим!

19:15 16.12.2022

“Sprijinirea educației în limba română - Linia B”

În data de 13 decembrie 2022, ȘB liceul Buda Mare a găzduit oaspeți de onoare din partea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni doamna Irina Loredana Stănculescu, consul general ai României la Cernăuți, domnul primar al comunei Ostrița Vasile Țurcan. Prin programul de granturi “Sprijinirea educației în limba română - Linia B” , liceul a primit echipamente IT și tehnică multifuncțională. Programul de Granturi este inițiat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, iar proiectul dat a fost realizat de Societatea publică ”Liga Tineretului Român Junimea din regiunea Cernăuți”.

10:42 14.12.2022

"Зроби фото з хусткою"

Учні ОЗ Великобудський ліцей організували флешмоб до дня української хустки під назвою "Зроби фото з хусткою"

19:12 07.12.2022

Літературний ранок "Стежками творчості Г. Сковороди"

3 грудня 1722 року народився український мандрівний філософ і письменник Г. Сковорода. Вчителька української мови Алекса М.Г. разом з 4 класом провела літературний ранок "Стежками творчості Г. Сковороди"

18:44 02.12.2022

Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

Щорічно 1 грудня в усьому світі відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом. З метою профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі, зокрема, ВІЛ/СНІДу, та толерантного ставлення до хворих на ВІЛ/СНІД, у ОЗ Великобудському ліцеї було проведено ряд заходів: - благодійна акція «Дерево толерантності»; - позакласний захід для 8-11 класів «Обери життя»; - інформаційна хвилина «Скажемо наркоманії - НІ»; Такі заходи допомагають учням зробити правильний вибір у житті.

18:41 01.12.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено